Bewegend leren

• 21 januari 2022
bewegend leren

Op De Blinker zijn wij heel actief met bewegend leren bezig.

Wat is bewegend leren, het woord zegt het eigenlijk al. Je leert d.m.v. bewegen. Diverse onderzoeken tonen aan dat bewegen tijdens het leren een positieve invloed heeft op de hersenactiviteiten. Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren en neemt de taakgerichtheid toe. Bovendien versterkt bewegen het zelfvertrouwen van leerlingen. We doen dit buiten op het plein of met een speciaal ontworpen programma in de klas. We kiezen of bedenken een activiteit die bij het lesdoel past, zo wordt leren wel heel leuk! We gebruiken hiervoor verschillende materialen, denk aan steppen, skateboards, stapstenen, speedladders, ballen en ga zo maar door. De kinderen zijn altijd erg enthousiast en na het bewegend leren heel fit en geconcentreerd om aan de verwerking te beginnen.