Bolswards Nieuwsblad

• 11 februari 2021
AD8D960C 6C39 4A08 B2C9 AB97241A54C6

Bij De Blinker wachtte juf Minke de kinderen op, waaronder Aaron en zijn zus Elena op (foto). Om voor een gespreide toestroom te zorgen, wisselen de aanvangstijden van de verschillende groepen enkele minuten. ,,En we hebben twee pleinen. Dat scheelt”, meldt locatiecoördinator Annette Boersma. Zo zijn er dus de nodige spelregels voor het halen en brengen, maar ook binnen de school zelf. Boersma: ,,De groepen 7 en 8 worden deels geïsoleerd. Ze gaan iets later naar school en ze hebben hun eigen toilet. Zo hebben we iets meer veiligheid ingebouwd. We volgen daarbij de adviezen van het RIVM. Het is een vereiste dat we die streng naleven. Ook moeten we vertrouwen hebben in de ouders dat ze hun kinderen niet ziek of verkouden naar school sturen.”

Zo zijn er dus de nodige maatregelen en protocollen, toch is de sfeer binnen het team positief, aldus Boersma. ,,Iedereen had heel veel zin om de kinderen weer te zien.”

Klik hier voor het artikel in Bolswards Nieuwsblad