Houses and labs bijeenkomst

• 16 april 2019
20190416 152755

Houses and Labs bijeenkomst dinsdag 16 april.
Samen met het team van het Hazzeleger en de Blinker hebben we o.l.v. Annemarie Wenke verder gewerkt aan ons nieuwe thema. Stilstaan bij wat goed en wat minder goed gaat. Waarom doen we de dingen die we doen (Why), hoe sta ik ervoor en waar wil ik met de kinderen naartoe. Daarbij steeds kijken of we het doel nog goed voor ogen hebben. We merken dat de kinderen het erg leuk vinden in de Labs. Ze zijn enthousiast aan het werk en zijn betrokken. We zijn nu bij de 2e fase, wat inhoud dat de kinderen na een introductie/ prikkelfase, zelf aan de slag moeten met een leervraag. Wat wil ik leren? Waar wil ik onderzoek naar doen. We merken dat de kinderen erg gericht zijn op het product en het proces lastiger vinden. Ze zijn graag bezig met maken en ontdekken, maar moeten het geleerde ook leren borgen. Met elkaar hebben we gekeken hoe we de kinderen hierbij kunnen ondersteunen. Zo hebben we o.a. een begin gemaakt met het vastleggen van het geleerde op de muur/raam in de lokalen.